Gestopte Van Dijk wil keeperstrainer worden

29 mei 2012, 09:17

Op 43-jarige leeftijd zette Rob van Dijk onlangs een punt achter zijn voetbalcarrière. De doelman sloot af bij FC Utrecht en kwam in zijn laatste seizoen nog tot twintig officiële wedstrijden op het hoogste niveau. Nu is het tijd voor iets nieuws, zegt hij.

"Dat is dit seizoen twintig wedstrijden gespeeld heb, verbaast me zelf nog het meest", lacht Van Dijk tegenover FC Utrecht TV. "Van alle keepers bij FC Utrecht, heb ik dit seizoen het meest gespeeld. Dat ik de geschiedenisboeken van de club gehaald heb? Oh, door mijn leeftijd ongetwijfeld, ja. Maar dat had ik liever op een andere manier gedaan, door middel van enorme prestaties of iets dergelijks", stelt hij.

Nu hij profvoetballer-af is, begint voor Van Dijk een nieuwe periode in zijn leven. "Ik ga niet stilzitten", benadrukt hij. "Het keepen is achter de rug, het is tijd voor een andere fase. Daar krijg ik nu tijd en ruimte voor. Wat ik wil doen? Ik geef al keeperstraining, daar wil ik mee doorgaan. Bij een club, in de jeugd of de A-selectie. Dat lijkt me leuk."

In zijn lange carrière speelde Van Dijk ook voor Feyenoord, RKC Waalwijk, PSV, De Graafschap en SC Heerenveen. Sinds afgelopen zomer speelde hij voor Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen