Advocaat ziet Russen Tsjechië oprollen

8 juni 2012 – Rusland heeft direct laten zien waarom het als outsider voor de Europese titel wordt gezien. De ploeg van Dick Advocaat legde vrijdag in Wroclaw tegen Tsjechië uitstekend spel op de mat, wat tot een 4-1 overwinning leidde.

Rusland wordt betiteld als outsider voor de titel. In de voorbereiding maakte het team van Dick (volgens de UEFA Dirk) Advocaat met name indruk tegen Italië. De wereldkampioen van 2006 werd met 3-0 van het veld getikt in Zürich. Bovendien hebben de Russen alleraardigst materiaal. De basis bestaat grotendeels uit spelers van Zenit St. Petersburg. Die ploeg werd dit seizoen fluitend kampioen in een competitie die bij het grote publiek niet bijster bekend is, maar wel van een heel behoorlijk niveau is.

En in de eerste helft speelde Rusland ook als een toekomstig Europees kampioen. Na een wat nerveus begin namen de Oost-Europeanen het initiatief en voetbalden ze de Tsjechen zoek. Het resulteerde in een 2-0 voorsprong binnen 24 minuten. Na een kwartier opende Alan Dzagoev de score. Hij schoot in de rebound binnen, nadat Alexandr Kerzhakov de paal had geraakt. Kerzhakov was kort daarvoor ook al dichtbij de openingstreffer, maar vuurde naast.

Dzagoev had vijf minuten later al de 2-0 op de schoen, maar na een snelle uitbraak schoot hij naast. Kort daarna was het alsnog raak, opnieuw na een snelle uitbraak. Andrey Arshavin zette Roman Shirokov vrij met een fraai steekpassje en het leverde een verdubbeling van de Russische voorsprong op (2-0).

De Russen hadden het in de rest van de eerste helft onder controle, maar aan het begin van het tweede bedrijf kwam de klad erin. De Tsjechen voerden het tempo op, wat al snel resulteerde in de 2-1. Vaclav Pilar werd diep gestuurd, omspeelde doelman Viatcheslav Malafeev en schoof koelbloedig de 2-1 binnen. De Russen moesten zich even herpakken, maar trokken de zege wel over de streep. Dankzij Dzagoev en Roman Pavlyuchenko werd het in de laatste tien minuten zelfs nog 4-1. Beide spelers scoorden met een hard schot vanaf de rand van de ‘zestien’.

Eredivisie

gerelateerd