Cruijff: "Veldbezetting Oranje moet veel beter"

Ger
11 juni 2012, 08:19

Johan Cruijff is van mening dat Oranje in het EK-duel met Denemarken aanvallender had moeten spelen. Volgens de voormalig topvoetballer had bondscoach Bert van Marwijk afgelopen zaterdag geen twee defensieve middenvelders nodig.

"Het is niet anders, maar ook na de 1-0 tegen Denemarken moeten we positief blijven. Juist nu heeft het Nederlands elftal alle steun nodig. Dat neemt niet weg, dat er geleerd moet worden van de fouten die er tegen de Denen zijn gemaakt", aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Natuurlijk zijn er veel kansen gemist. Alleen vind ik dat niet eens het grootste probleem, omdat ze wel werden gecreëerd. Vervelender was dat het haperde op momenten dat het er op aan kwam."

De legendarische nummer 14 zet vraagtekens bij het systeem van het Nederlands elftal. "Er was teveel balbezit voor spelers als Mark van Bommel en Nigel de Jong, terwijl dat hun kwaliteit niet is. Daarvoor zitten er andere spelers in de ploeg. Zoals je tegen Denemarken ook kon zien, dat het eigenlijk niet nodig was om met twee verdedigende middenvelders te spelen, ter ondersteuning van de defensie. Daar lag tegen de Denen niet het probleem."

"Dat geldt niet voor de veldbezetting. Die moet heel snel, veel beter. Op een gegeven moment viel de ploeg zo in twee blokken uit elkaar, dat Wesley Sneijder zich moest laten zakken om de bal vanaf 25 meter op de drie aanvallers te kunnen spelen. Om daarna weer naar voren te sprinten om op tijd bij te kunnen sluiten. Ontzettend zwaar en heel ondankbaar, omdat zo de aanvallers niet tot hun recht komen en Sneijder fysiek wordt uitgehold."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen