Groep E: historische uitschakeling Chelsea

5 december 2012, 22:38   Bijgewerkt: 5 december 2012, 23:36

Voor het eerst in de geschiedenis is de titelverdediger er niet in geslaagd de groepsfase van de Champions League te overleven. Chelsea vermorzelde woensdag FC Nordsjaelland op het eigen Stamford Bridge (6-1), maar had daar helemaal niets aan omdat Juventus met 0-1 zegevierde bij Shaktar Donetsk.

Gevreesd werd voor een salonremise tussen Shaktar en Juventus. Bij een gelijkspel zou het al geplaatste Shaktar zich immers verzekeren van groepswinst, terwijl Juventus een plaats in de knock-outfase zou veiligstellen.

In het tweede bedrijf kwam Shaktar beter uit de startblokken, maar waren het de Italianen die in de 56ste minuut op 0-1 kwamen. Rechtsgeldig was het doelpunt echter niet. Giovinco schoot, op aangeven van Stephan Lichtsteiner, raak via het lichaam van Oleksandr Kucher. Lichtsteiner stond echter buitenspel. Daarna drong Shaktar nog wel aan, maar Juventus hield stand. De Oude Dame bekert daardoor als winnaar van poule E verder, met de Oekraïners in haar kielzog.

Fernando Torres (2), Gary Cahill, Juan Mata en Oscar voerden de score verder op. Tussendoor deed FC Twente-huurling Joshua John wat terug. De Nederlander trof doel na een mooie steekbal van Kasper Lorentzen. Chelsea speelt na de winterstop in de Europa League. De Londenaren hebben weliswaar net als Shaktar Donetsk tien punten, maar het onderling resultaat is in hun nadeel (3-4).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen