AZ keert na winst terug in linkerrijtje

25 januari 2013, 21:54   Bijgewerkt: 25 januari 2013, 22:02

AZ heeft vrijdag in de eredivisie de goede start na de winterstop een passend vervolg gegeven. De formatie van Gertjan Verbeek won in de Venlose Koel met 4-1 van VVV Venlo. Vorig weekeinde versloeg AZ Vitesse ook al met 4-1. De Alkmaarders staan daardoor eindelijk weer eens in het linkerrijtje, al komen alle concurrenten dit weekeinde nog in actie.

De thuisploeg, die in Alkmaar eerder dit seizoen nog verrassend met 2-1 had gewonnen, bood tot aan dat doelpunt prima weerstand. Zo hadden de Limburgers al na drie minuten een strafschop kunnen krijgen. Uche Nwofor, die af en toe een plaag was voor de AZ-defensie, werd door Giliano Wijnaldum binnen het zestienmetergebied neergelegd. Arbiter Björn Kuipers oordeelde echter dat de vervanger van de geschorste Nick Viergever de bal speelde.

Dat gebeurde vlak na rust alsnog, toen Nwofor zijn belager Etiënne Reijnen in de lucht klopte en vervolgens eerder bij de bal was dan de verdediger. Met een hard schot in de korte hoek liet hij Esteban kansloos: 1-1. De Venlose supporters waren nog niet uitgejuicht of AZ stond al weer met 2-1 voor. Reijnen werd in het strafschopgebied onderuit geduwd door Nils Röseler en zag zijn buiteling met een strafschop worden beloond. Donny Gorter bleef koel en stuurde Mäenpää de verkeerde hoek in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen