Gouweleeuw en Kruiswijk twijfelgevallen

15 februari 2013, 18:18

Het is nog onduidelijk of verdedigers Jeffrey Gouweleeuw en Arnold Kruiswijk zondag beschikbaar zijn voor SC Heerenveen voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Gouweleeuw heeft een knieblessure, Kruiswijk kampt met liesklachten. Tegenover de twijfelgevallen staat de terugkeer van captain Ramon Zomer.

Zomer was vorige week tegen VVV Venlo geschorst. Zonder hem bleven de Friezen op een 2-2 gelijkspel steken. Beide tegentreffers vielen uit een standaardsituatie. Dat moet volgens coach Marco van Basten beter in Den Haag, al weet hij dat dat niet makkelijk is. "Ik heb vroeger ook doelpunten gemaakt omdat ik net even sneller reageerde dan de verdediger", legt hij uit op de clubwebsite. "En wat denk je van de goal van Manchester tegen Real Madrid (afgelopen woensdag, red.). Die komt uit een corner, terwijl ook bij Real op het bord heeft gestaan wie wie moet dekken. Zelfs op het niveau van de Champions League gaat het wel eens fout."

Hoewel ADO Den Haag vijf punten meer heeft dan Heerenveen, denkt Van Basten dat zijn team meer kwaliteit kent. "Het is niet zo dat wij heel veel beter zijn, maar wij beschikken over Djuricic en Finnbogason", vult de oefenmeester aan. "Dat soort spelers heeft ADO niet, daar mogen wij ons gelukkig mee prijzen."

Bij ADO Den Haag is Danny Holla een vraagteken. De middenvelder is ziek. Kenneth Omeruo doet in elk geval niet mee. De verdediger won afgelopen weekeinde met Nigeria de Afrika Cup en keert pas maandag terug in het Kyocera Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen