Trotse coach: "Jong Spanje een echte eenheid"

18 juni 2013, 22:25

De kracht van Jong Spanje op dit jeugd-EK was het collectief. Dat vindt Julen Lopetegui, de coach van de Spaanse talenten. De voormalig doelman is zo trots als aan pauw op zijn spelers, liet hij na de gewonnen finale weten op de UEFA-website.

"Ik ben heel blij", zegt hij. "Niet alleen met de winst, maar ook met de manier waarop we gespeeld hebben en het karakter dat we getoond hebben. Het draait allemaal om vertrouwen. Je kan kwaliteit hebben, maar als je niet gelooft in een goede afloop wordt het lastig. Het is voor alle spelers belangrijk om vertrouwen te hebben in het team. Iedere speler heeft zijn eigen persoonlijkheid, maar we waren een eenheid."

Hoe hecht het team is bleek in de tweede helft van de finale tegen Italië, toen Spanje een penalty kreeg. Aanvoerder Thiago Alcántara had voor rust al een strafschop benut en kon zijn vierde doelpunt (!) van de finale maken, maar gunde de treffer aan teamgenoot Isco. "Thiago en Isco zijn onze penaltynemers", legt Lopetegui uit. "Zij hebben de vrijheid om zelf een beslissing te nemen. Op het veld is het aan hen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen