Duplan toch twee jaar langer bij FC Utrecht

20 juni 2013, 13:52   Bijgewerkt: 20 juni 2013, 14:05

Edouard Duplan blijft speler van FC Utrecht. De Fransman is teruggekomen op zijn eerdere beslissing om te vertrekken en heeft een nieuw, tweejarig contract getekend. "Mijn gevoel zei me dat het niet goed was om nu al bij FC Utrecht te vertrekken."

Duplan besloot eind vorig seizoen om 'persoonlijke redenen' om de deur bij FC Utrecht achter zich dicht te trekken. "Ik wilde eigenlijk een nieuwe uitdaging aangaan, maar mijn gevoel zegt me om hier te blijven", legt hij uit op de clubsite. "Het gaat goed met de club en ik heb het hier naar mijn zin. Bovendien spelen we dit jaar in de Europa League. Toen ik er nog eens over nadacht, heb ik besloten om te blijven."

"Ik kon naar ploegen in Frankrijk, Australië en Engeland, maar ik wil hier blijven en belangrijk zijn. Bovendien heeft mijn vriendin een baan gekregen in Nederland. Dat hielp bij mijn keuze, maar mijn gevoel bij de club is de belangrijkste reden", stelt hij.

Algemeen directeur Wilco van Schaik is bijzonder blij met de beslissing van Duplan om toch te blijven. "Zijn aangekondigde vertrek was een verlies voor onze selectie", zegt hij. "Dat Edouard op basis van zijn gevoel besluit om nog twee jaar bij ons te blijven, zegt iets over het mens Edouard Duplan en zijn hart voor onze club. Menigeen zou een keuze voor het geld hebben gemaakt, hij doet dit op basis van zijn gevoel dat hij nog niet klaar is in Utrecht. Dat komt niet vaak voor in het voetbal en daar mogen de club en vooral ook de supporters trots op zijn. Zij zijn tenslotte één van de redenen waarom hij niet wil vertrekken. Eigenlijk is dit dus onze eerste nieuwe aankoop."

De 30-jarige Duplan is sinds de zomer van 2010 speler van FC Utrecht. Daarvoor kwam de Franse vleugelaanvaller uit voor onder meer RBC Roosendaal en Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen