Ambitieus Fiorentina bevestigt komst Gomez

12 juli 2013, 21:51

Het hing al dagen in de lucht, maar vrijdag is het officieel geworden: Mario Gomez verruilt Bayern München deze zomer voor Fiorentina. De Duitse spits tekent, na de medische keuring, een meerjarig contract in Florence. Dat meldt La Viola, afgelopen seizoen vierde in de Serie A, vrijdag via de officiële kanalen.

Daarmee krijgen de ambitieuze plannen van Fiorentina steeds meer vorm. Eerder deze zomer werden al Oleksandr Yakovenko, Marcos Alonso, Massimo Ambrosini, Joaquín en Gustavo Munúa vastgelegd. Bovendien staat de Toscaanse club volgens Italiaanse media op het punt om zich te versterken met Josip Ilicic, een talentvolle Sloveense aanvallende middenvelder van het gedegradeerde Palermo.

Daartegenover staat wel dat Stevan Jovetic waarschijnlijk vertrekt bij Fiorentina. De Montenegrijnse aanvaller is dicht bij een transfer naar Manchester City. Ook Adem Ljajic, een andere aanvaller, staat in de belangstelling van diverse clubs.

Gomez, die afgelopen woensdag zijn 28ste verjaardag vierde, speelde 58 interlands voor de Duitse nationale ploeg. Daarin kwam hij 25 keer tot scoren. In 115 competitieduels voor Bayern München maakte hij 75 goals. Der Rekordmeister nam Gomez in de zomer van 2009 voor dertig miljoen euro over van VfB Stuttgart. Fiorentina betaalt naar verluidt ongeveer de helft, exclusief bonussen, voor hem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen