Mourinho hekelde spel Chelsea afgelopen jaren

20 september 2013, 19:12   Bijgewerkt: 20 september 2013, 20:03

Met recente nederlagen tegen Everton en FC Basel gaat het José Mourinho vooralsnog niet best af bij Chelsea, maar vrijdag heeft de Portugese coach de druk op zichzelf hoogstpersoonlijk opgevoerd. De flamboyante oefenmeester zei op de persconferentie dat hij het voetbal dat de Londense club in de afgelopen seizoenen heeft geëtaleerd maar niets vond.

"De manier waarop Chelsea in de afgelopen seizoenen heeft gespeeld, is mij niet bevallen. De club evenmin en daarom willen we er verandering in brengen", zegt Mourinho tegen The Guardian. "We willen nu anders voetballen. Het verleden - zelfs het mijne - is geschiedenis. Ik voel me hier helemaal nieuw", aldus Mourinho, die tussen 2004 en 2007 ook al op Stamford Bridge werkte.

Met de defensieve speelwijze waarop Mourinho doelt, had Chelsea wel succes. In 2012 werd de Champions League gewonnen, een jaar later volgde de Europa League. Onder Mourinho moet ook het voetbal leuk zijn, maar dat gaat met vallen en opstaan. "Maar voor mij is er geen crisis, het zijn gewoon twee slechte resultaten", gaat hij verder. "Het gaat niet om de manier waarop je het seizoen begint, maar om de manier waarop je afsluit. Ik ben het ermee eens dat we betere uitslagen moeten neerzetten en Chelsea is geen club waar daarop drie tot vijf jaar wordt gewacht. Echter, nu willen we ook graag op een bepaalde manier voetballen."

Zaterdag speelt Chelsea de derby tegen het Fulham van coach Martin Jol. Mourinho: "Als iemand verwacht dat ik tegen Fulham met negen man achter de bal wil spelen, en wil wachten totdat de tegenstander een foutje maakt zodat wij met 1-0 kunnen winnen, dan ga ik niet met een tevreden gevoel naar huis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen