Ambitieuze Draxler droomt van Europese topclub

16 oktober 2013, 17:33

Julian Draxler baart de afgelopen tijd opzien bij Schalke 04. De naam van de twintigjarige Duitser werd al regelmatig in één adem genoemd met diverse internationale topclubs. Draxler windt geen doekjes om zijn ambities en stelt dat hij op een dag zijn droom wil waarmaken: het spelen voor een Europese topclub.

De aanvallende middenvelder staat bekend om zijn technische vaardigheid, (handelings)snelheid en inzicht. De prestaties van de negenvoudig Duits international blijven niet onopgemerkt bij de allergrootste clubs. Het voetbaltalent wordt begeerd, maar weet dat Schalke een winters vertrek van de middenvelder uitsluit. Dit vindt Draxler geen ramp, aangezien hij het goed naar zijn zin heeft in Gelsenkirchen.

Desalniettemin droomt de jonge Duitser wel van het spelen voor een Europese grootmacht. De jongeling heeft zelfs een lijstje gemaakt met droomclubs. Dit lijstje ziet er als volgt uit: “De grote twee in Spanje (Real Madrid en FC Barcelona), Bayern München and Engelse clubs als Arsenal, Manchester United en Chelsea”, zo somt Draxler op tegen Kölner Stadt-Anzeiger.

Toch wil Draxler benadrukken dat zijn hart nog altijd bij de club uit Gelsenkirchen ligt: “Ik ben Schalke een hoop verschuldigd. Ik ben hier altijd geweest en wil dit beklemtonen. Maar ik ben hier niet dusdanig genesteld, dat ik niet zou kunnen vertrekken.”, zo stelt Draxler, die duidelijk ambitieus is: “De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik op een gegeven moment droom van een nog grotere club.”

De jonge Duitsers streeft duidelijk het hoogst bereikbare na: “Als je de grootste doelen wil bereiken, dan moet je voor de grootste clubs van de wereld spelen.” Het grote voorbeeld van Draxler is overigens zijn landgenoot Mesut Özil, die deze zomer naar Arsenal verkaste: “Ik heb altijd gezegd dat ik een groot fan ben van Mesut Özil, die bij Real Madrid wist uit te groeien tot een wereldspeler. Dat ik samen met hem speel bij het nationale elftal maakt me trots.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen