Hoofdrolspeler in spookdoelpunt biedt excuses aan

19 oktober 2013, 15:13

Er is al veel gezegd en geschreven over het spookdoelpunt in het duel tussen 1899 Hoffenheim en Bayer Leverkusen (1-2). Stefan Kiessling kopte de bal uit een hoekschop naast het doel, maar nadat de bal via een gat in het zijnet in het doel belandde, keurde de dienstdoende scheidsrechter Felix Brych een doelpunt toe aan de bezoekers. Kiessling zegt op het moment zelf vooral verrast te zijn, maar biedt na afloop van het beladen duel zijn ecuses aan.

Kiessling legde zijn handen op zijn hoofd na het missen van de kans, omdat hij baalde vanwege het naast het doel gaan van de bal. Prompt zag hij dat de bal in het doel lag en dat de arbiter een doelpunt toekende. Na afloop van de wedstrijd zegt de Leverkusen-aanvaller volgens NOS het volgende: "In de herhaling heb ik duidelijk gezien dat het geen doelpunt was. Tijdens de wedstrijd zag ik niet precies of de bal erin was gegaan of niet. Op de een of andere manier lag hij erin. Dat heb ik de scheidsrechter ook gezegd."

De reactie van Kiessling lijkt ongeloofwaardig, omdat hij zichtbaar baalde van het missen van het doel. Desalniettemin toont de maker van het spookdoelpunt zich na afloop in ieder geval wel sportief: "Het spijt me voor alle sportfans ... Het is niet leuk om zo te winnen. Eerlijkheid is belangrijk in sport, voor ons bij de club en voor mij persoonlijk."

Hoffenheim heeft al aangegeven dat het weil dat het duel opnieuw zal worden gespeeld. Aan de reactie van Leverkusen-trainer Rudi Völler te zien, zouden de bezoekers hier niet bijster veel moeite mee hebben: "Voor ons is dit ook moeilijk te verteren. Zo willen we een wedstrijd niet winnen".

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen