Arsenal doet uitstekende zaken tegen Liverpool

2 november 2013, 20:22   Bijgewerkt: 2 november 2013, 23:54

Arsenal wacht al sinds 2005 op eremetaal, maar dit seizoen doet de ploeg van coach Arsene Wenger serieus mee in de strijd om de Engelse landstitel. De Londenaren wonnen zaterdag in het eigen Emirates Stadium met 2-0 van Liverpool en hebben nu een voorsprong van maar liefst vijf punten op de concurrentie.

Santiago Cazorla legde de basis voor de belangrijke driepunter van Arsenal. De Spanjaard opende in de negentiende minuut met een prachtige volley de score. In eerste instantie kopte hij, na een voorzet van Bacary Sagna vanaf de rechterflank, op de paal. Maar in de rebound was het alsnog raak (1-0).

Arsenal bleef daarna de betere ploeg, waardoor Liverpool niet heel veel wist te creëren. Toch moesten de bezoekers in de 25ste minuut op gelijke hoogte komen, maar de arbitrage stond niet toe dat Luis Suarez een vrije trap snel nam. Daaruit maakte Jordan Henderson gelijk, maar het feest ging niet door.

In het tweede bedrijf ging Liverpool beter van start, maar de eerste grote kans was weer voor de thuisclub. Na een fout van Kolo Touré kreeg Olivier Giroud de 2-0 op een presenteerblaadje aangeboden, maar de Fransman stiftte nonchalant naast. Na een uur viel de beslissing dan toch. Mesut Özil bediende Aaron Ramsey en zag de Welshman scoren met een schitterende poging van afstand.

Liverpool zocht daarna nog wel naar de aansluitingstreffer, maar Arsenal hield zijn doel schoon. Daardoor komen The Gunners op 25 punten uit tien wedstrijden, vijf meer dan nummers twee Chelsea en Liverpool. Chelsea ging eerder op de dag met 2-0 onderuit in de lastige uitwedstrijd tegen middenmoter Newcastle United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen