Hilversum uit competitie gehaald na vechtpartij

21 november 2013, 07:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB heeft FC Hilversum per direct uit de competitie, de zaterdag derde klasse C in de regio West 1, genomen. Aanleiding is een vechtpartij in het duel met De Posthoorn op 9 november (6-1 winst).

"Een speler van ons en een speler van De Posthoorn lagen op de grond na een overtreding. De speler van de Posthoorn trapte op de grond onze rechtsback die hem vervolgens wegduwde. Vervolgens kreeg onze speler een klap, waarna hij zelf ook terugsloeg", legt FC Hilversum-bestuurslid Rob van Heeren aan RTV Noord-Holland uit wat er precies gebeurde. Na wat geduw en getrek volgde een afkoelperiode, waarna de wedstrijd 'gewoon' werd uitgespeeld. Van Heeren: "We hadden het idee dat het daarmee wel klaar was en dat alleen beide spelers gestraft zouden worden. Dit is dan ook een donderslag bij heldere hemel."

Begin volgende week komt de KNVB met een uitgebreide toelichting voor de beslissing. Van Heeren weet nog niet hoe het verder moet. "'We gaan als club eerst even rustig nadenken. De komende dagen gaan we al met elkaar in gesprek. Hoe we verder moeten gaan bepalen we echt pas na het rapport."

FC Hilversum speelde in het seizoen 2011/2012 nog in de zondagtopklasse, maar degradeerde destijds. Afgelopen zomer besloot het bestuur dat de club moest overstappen naar het zaterdagvoetbal, ook al leidde dat tot degradatie naar de derde klasse. Voor de uitsluiting stond FC Hilversum op de vijfde plek in de stand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen