AZ na strafschoppen langs Heerenveen

Ger
18 december 2013, 21:36

AZ heeft de kwartfinales van het nationale bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Dick Advocaat ontdeed zich voor eigen publiek na een penaltyreeks van SC Heerenveen. De stand was na de noodzakelijk geworden verlenging op 2-2 blijven steken.

Heerenveen was in Alkmaar nog wel uitstekend uit de startblokken geschoten. Met een fenomenale vrije trap liet Hakim Ziyech de bezoekers uit Friesland al in de negende minuut juichen. De middenvelder vuurde de bal via de kruising langs de kansloze keeper Esteban. Lang kon Heerenveen evenwel niet genieten van de voorsprong. Aron Jóhannsson zorgde na negentien minuten voor de gelijkmaker. De IJslander tikte de bal simpel tegen de touwen nadat doelman Kristoffer Nordfeld een inzet van Nemanja Gudelj matig had verwerkt.

Roy Beerens en Johann Berg Gudmundsson hadden AZ daarna zelfs aan de leiding kunnen brengen, maar het vizier van de vleugelspelers stond niet op scherp. Aan de andere zijde verzuimde Ziyech nogmaals te scoren. Op aangeven van topschutter Alfred Finnbogason schoof hij de bal voorlangs. Ook met een schot van grote afstand had Ziyech geen succes. Na de hervatting zorgde AZ voor een stormloop op het doel van Heerenveen. Het was aan Nordfeldt te danken dat de 1-1 tot de negentigste minuut intact bleef.

In de extra tijd van de eerste verlenging kreeg de thuisploeg alsnog de verdiende 2-1. Wederom haalde Jóhansson de trekker over. De aanvaller vergat daarna nog een derde keer te scoren. Die slordigheid brak AZ in de slotminuut van de tweede verlenging lelijk op. Uit een terecht gegeven strafschop bracht Ziyech weer balans in de score. In de beslissende penaltyreeks bleek een misser van Heerenveen-invaller Yanic Wildschut uiteindelijk van doorslaggevend belang: 7-6.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen