Heerenveen bevestigt: Lurling keert terug in Friesland

27 januari 2014, 17:18   Bijgewerkt: 27 januari 2014, 18:57

Anthony Lurling keert definitief terug bij sc Heerenveen. De 36-jarige aanvaller vertrekt bij NAC Breda, nadat hij in onmin leefde met coach Nebojsa Gudelj, en tekent in Friesland een contract dat hem tot aan de rest van het seizoen aan Heerenveen bindt. Dit melden de Friezen maandagmiddag via de officiële kanalen van de club.

Zodoende komt er na ruim tien jaar een vervolg aan de periode van Lurling bij Heerenveen. De aanvaller speelde van 1999 tot 2002 ook al in het Abe Lenstra Stadion. Lurling zegt zeer gretig zijn en in het restant van het huidige seizoen een langer verblijf in Friesland te willen foreren: "Ik wil er graag nog een jaar aan vastplakken. Het is aan mij om verlenging af te dwingen."

Sinds het perspectief van Lurling bij NAC veranderde, nadat hij door trainer Gudelj naar de tribune verwezen werd, informeerden meerdere clubs naar de aanvaller, zo geeft Lurling aan. "Dat had ik niet verwacht. Toen ik acht jaar geleden in de winterstop bij Köln mocht vertrekken, was het stil. Nu ben ik 36 en hangen clubs uit eerste- en eredivisie en zelfs België aan de lijn", stelt de routinier.

Lurling maakte uiteindelijk de keuze om terug te keren op het oude nest. Dit was geen lastige keuze, zo geeft de speler in kwestie aan: "De andere clubs die geïnteresseerd waren, spelen in de kelder van de Eredivisie, dan is de sportieve uitdaging bij Heerenveen groter. Toen ik vorige week een telefoontje kreeg van Heerenveen, was de keuze niet moeilijk", zegt Lurling, die 36 doelpunten maakte in zijn 94 wedstrijden voor Heerenveen.

De geroutineerde aanvaller kan niet wachten om voor Heerenveen te spelen: "Ik denk dat Heerenveen mij gisteren tegen Cambuur (3-1 nederlaag, red.) goed had kunnen gebruiken. Als de trainer mij zaterdag tegen ADO nodig heeft, sta ik er."

Bron foto: sc-heerenveen.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen