Manchester United ook met sterren onderuit

1 februari 2014, 18:02   Bijgewerkt: 2 februari 2014, 01:20

Sterspelers Robin van Persie en Wayne Rooney mogen dan weer fit zijn. Dat, in combinatie met de komst van Juan Mata voor 45 miljoen euro van Chelsea, betekent vooralsnog niet dat de crisis bij Manchester United voorbij is. Zaterdag ging de geplaagde ploeg van coach David Moyes met 2-1 onderuit bij Stoke City, waar Erik Pieters een basisplek had.

Mede door een doelpunt van Van Persie won Manchester United dinsdag, in een midweekse speelronde, met 2-0 van Cardiff City. Dat bracht het vertrouwen in de selectie van Moyes echter niet terug, getuige het spel in Stoke-on-Trent. Manchester United bakte er niet heel veel van in het Britannia Stadium; kansen creëren deed het amper.

En dat Manchester United op dit moment in de hoek waar de klappen vallen zit, is gezien de manier waarop de 1-0 van Stoke City viel wel duidelijk. Een vrije trap van Charlie Adam, in de 38ste minuut, werd door de knie van Michael Carrick van richting veranderd, waardoor keeper David de Gea kansloos was.

Vlak na de doelwissel herstelde Van Persie het evenwicht. De Oranje-international passeerde doelman Asmir Begovic, op aangeven van Mata, met een schot in de verre hoek. Lang bleef de gelijke stand echter niet staan. Adam ramde de bal in de 51ste minuut, van buiten het strafschopgebied, prachtig in de kruising. Daarna ging Manchester United nog wel op jacht naar in elk geval een punt, maar het had geen succes. De beste kans viel pas in de slotfase; na een scrimmage schoot Tom Cleverley uiteindelijk over.

Manchester United blijft door het verlies steken op de zevende plaats in de Premier League. De achterstand op Tottenham Hotspur, de nummer zes van de ranglijst, liep op tot vier punten. De Londenaren leden eveneens puntenverlies. Op visite bij Hull City werd het 1-1. Shane Long opende in de twaalfde minuut de score, Paulinho stelde na een uur het punt veilig voor Tottenham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen