Van de Looi: "Boel snel bij elkaar vegen en rug rechten"

9 februari 2014, 19:55

De Noordelijke derby tegen sc Heerenveen was voor FC Groningen een nachtmerrie. De Friezen stonden in de theepauze al met 0-3 voor in Euroborg. Per slot van rekening stond Groningen toen al met tien man op het veld, door een rode kaart van aanvoerder Maikel Kieftenbeld. Hoewel de Groningers de schade wisten te beperken (1-3), was het voor Groningen een zeer pijnlijke middag.

"Het was een zeer teleurstellende middag, waarvan we ons veel meer hadden voorgesteld", vertelt Groningen-coach Erwin van de Looi op de officiële website van de club. "We wilden aan de wedstrijd beginnen zoals Heerenveen dat zelf deed. De tegenstander onder druk houden, maar dat kwam er totaal niet uit. We hadden het heel erg moeilijk en kregen veel corners tegen. Het was een fase van overleven", stelt Van de Looi.

"Met de rode kaart was het eigenlijk na één helft al gespeeld", vervolgt de Groningse coach. "In de tweede helft werd Heerenveen was gemakkelijker en hielden wij het veld compact. In de loop van de tweede helft kwamen wij er nog wel uit en kreeg Heerenveen nog de rode kaart en penalty tegen. Het was heel pijnlijk", aldus Van de Looi.

De coach hoopt dat zijn ploeg de rug kan rechten tegen FC Twente, in het inhaalduel van komende woensdag. "We moeten nu de boel snel bij elkaar vegen, de rug rechten en aanstaande woensdag alweer klaar zijn voor FC Twente. Daar gaan we alles aan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen