Utrecht heeft niets te vertellen in Heerenveen

27 april 2014 – Even leek het een prachtige middag te worden voor sc Heerenveen, maar uiteindelijk was het 'gewoon' een prima middag voor de Friezen. Virtueel stond de equipe van Marco van Basten even op de vierde plaats, maar aangezien niet alleen Heerenveen, maar ook de concurrentie punten pakte, was de vierde plaats te veel van het goede. Desalniettemin won het in het Abe Lenstra Stadion keurig met 4-1 van FC Utrecht.

Een heerlijke pegel van Marten de Roon bracht Heerenveen op voorsprong tegen Utrecht. Op aangeven van Alfred Finnbogason verdubbelde invaller Hakim Ziyech de marge namens de Friezen. Ziyech leverde hierna op zijn beurt een assist aan Joost van Aken, die een vrije trap vanaf de rechterkant bij de tweede paal binnen wist te knikken. Nadat Jacob Mulenga voor de eretreffer had gezorgd, pikte Finnbogason ook nog zijn doelpuntje mee: 4-1.

Heerenveen staat nu op de zesde plaats, met twee punten achterstand op PSV en één punt achterstand op Vitesse. Volgende week gaan de Friezen op visite bij RKC Waalwijk. Utrecht blijft steken op plaats twaalf en sluit het seizoen in eigen huis af tegen Vitesse.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd