De Graafschap komt niet meer in gevaar tegen Fortuna

2 mei 2014 – De Graafschap heeft vrijdagavond zonder problemen de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De Doetinchemmers begonnen met een riante 4-1 voorsprong aan de return tegen Fortuna Sittard en kwamen geen moment meer in de problemen. Een tamelijk eenvoudige 3-1 zege houdt in dat De Graafschap het zeer waarschijnlijk zal opnemen tegen RKC Waalwijk.

Na afloop van de wedstrijd in Sittard was het eigenlijk al duidelijk. De Graafschap stapte met een 1-4 zege het veld af, terwijl de verslagenheid van de spelers van Fortuna af te lezen was. In de return was het niet anders. Er werd op de Vijverberg met Fortuna gespeeld. Het werd 3-1 voor De Graafschap, dat het kunstje van vorig seizoen zodoende wist te herhalen. Destijds was de ploeg uit Doetinchem ook in de play-offs te sterk voor Fortuna (1-2 en 3-1 winst). Voor Fortuna een schrijnend contrast met de competitie, aangezien het daar dit seizoen twee keer te sterk was voor De Graafschap (2-0 en 0-1).

Er ontvouwde zich aanvankelijk een rommelig duel in Doetinchem, waar de thuisploeg vele malen gevaarlijker was dan de Limburgers. Het grossierde echter in het missen van kansen. Vooral Vincent Vermeij kreeg diverse mogelijkheden om de wedstrijd open te breken. Het was eigenlijk een wonder dat de openingstreffer pas na ruim een uur spelen zou vallen. Dean Koolhof lanceerde zichzelf met een fraaie actie en wist de bal onder doelman Ferhat Kaya door te schuiven: 1-0.

Hierna ging de thuisploeg op jacht naar verdubbeling van de marge. Rechtsback Nathaniel Will zorgde hier tien minuten voor tijd voor. Nadat Sjoerd Linssen namens Fortuna de eretreffer had gemaakt, had Vermeij alsnog zijn doelpunt te pakken. Nathan Kabasale, die met twee treffers de grote man was in Sittard, was wederom een plaag voor de Limburgse defensie en leverde de assist bij het slotakkoord van Vermeij.

Zodoende is de laatste wedstrijd van Will Boessen als coach van Fortuna een feit en mogen Jan Vreman – de coach tekende deze week een éénjarig contract in Doetinchem - en de zijnen zich opmaken voor de wedstrijd tegen de nummer zestien van de Eredivisie (vrijwel zeker RKC). Weten ze deze horde ook te nemen, dan wacht FC Den Bosch of Excelsior in de beslissende ronde.

Eredivisie

gerelateerd