Brazilië wacht met spanning op herstel Neymar

Ger
29 juni 2014, 13:21

Het is onzeker of Neymar vrijdag in de kwartfinale van het WK kan aantreden tegen Colombia. De 22-jarige sterspeler van gastland Brazilië is niet ongeschonden uit het duel met Chili gekomen.

Neymar werd in de beginfase van de achtste finale verschillende keren hard aangepakt. De aanvaller van FC Barcelona speelde het slopende duel uiteindelijk wel uit, inclusief verlenging en penaltyserie. Hij schoot bovendien de vijfde strafschop van Brazilië raak, waarna Gonzalo Jara namens Chili miste. Door zijn fysieke klachten staat achter de naam van Neymar voorlopig een vraagteken in de aanloop naar de confrontatie met Colombia.

"We gaan ons best doen om hem weer op het veld te krijgen", aldus bondscoach Luiz Felipe Scolari. "Voor zijn optreden tegen Chili heb ik niets anders dan lof. Hij heeft een zware opdracht tot een goed einde gebracht. Neymar kreeg al vroeg een stevige tik tegen zijn dijbeen. Niemand van ons begrijpt waarom die overtreding niet werd bestraft met een kaart."

Als Neymar in de kwartfinale tegen Colombia in actie wil komen, zal zijn situatie zich de komende dagen sterk moeten verbeteren, beseft Scolari. "Zijn dijbeen is momenteel opgezwollen. We hebben vier tot vijf dagen om hem fit te krijgen, maar het is zeker een bron van zorg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen