Tiental PSV boekt volwassen zege op ADO Den Haag

Jw
1 november 2014, 22:54   Bijgewerkt: 1 november 2014, 23:09

PSV heeft zaterdagavond een nipte zege geboekt op ADO Den Haag. De koploper van de Eredivisie bracht zichzelf in de problemen door een vroege rode kaart van Jorrit Hendrix. Ondanks een man meer op het veld was ADO Den Haag niet in staat voor een stunt te zorgen. Memphis Depay maakte kort na rust op aangeven van Luciano Narsingh de enige treffer van de wedstrijd (1-0).

Pol van Boekel

Door de rode kaart van Hendrix werd de wedstrijd minder voorspelbaar en daardoor interessant. ADO Den Haag had tot dat moment nog nauwelijks de bal in bezit gehad, maar nam nu het initiatief. Van echte Haagse bluf was echter geen sprake. PSV liet zich inzakken en dat bleek voor de ploeg van Cocu een goede manier om zich te hergroeperen. In de blessuretijd van de eerste helft werd Wijnaldum vrijgespeeld door Depay, maar zijn wippertje over ADO-doelman Martin Hansen belandde op de paal.

Ook met een man minder was PSV de gevaarlijkste ploeg. Kort na rust kwam de beloning. Luciano Narsingh zette de bal na een goede individuele actie voor, waarna Depay vogelvrij kon binnentikken bij de tweede paal: 1-0. PSV speelde vervolgens erg compact en hield de ruimtes klein. Daarin is de ploeg van Cocu duidelijk gegroeid dit seizoen. ADO Den Haag creëerde geen grote kansen en bracht PSV geen enkel moment aan het wankelen. Dat mogen de bezoekers uit de hofstad zichzelf ook zeker aanrekenen.