Brentford prijst innovatieve Dijkhuizen: "Hij is open minded"

4 juni 2015, 21:15

Marinus Dijkhuizen heeft zijn eerste dagen als aanstaande manager van Brentford achter de rug. De Nederlandse coach, die afgelopen anderhalf jaar indruk maakte met Excelsior, krijgt de taak om de populaire Mark Warburton te doen vergeten op Griffin Park. De voorganger van Dijkhuizen wist The Bees naar de play-offs om promotie te leiden, aan onze landgenoot de taak om dit te evenaren of het nog beter te doen. Hij heeft de steun van mededirecteur Rasmus Ankersen.

Ankersen stelt dat de Championship-club er alles aan gaat doen om volgend seizoen naar de Premier League te promoveren, maar stelt dat de aanstelling van de in Engeland onbekende Dijkhuizen een keuze voor de lange termijn is geweest. "Het is goed om dingen te verbeteren, verandering is goed. Dat past in de filosofie van Brentford. We gaan weer voor promotie en denken dat dit mogelijk is, maar er zijn geen garanties. Als het niet lukt, dan proberen we het volgend jaar weer."

Omdat de supporters de noodzaak van het vertrek van Warburton niet echt zagen, ligt er wel wat druk op de schouders van Dijkhuizen. "Hij heeft absoluut onze steun. Wij bekijken het vanuit een breder perspectief en kijken verder dan onze neus lang is", aldus Ankersen.

"We wilden een coach die open minded is en aangetoond heeft dat hij resultaten kan behalen door anders te denken", zegt de mededirecteur van Brentford over Dijkhuizen. "Wij zijn geen club die veel geld uitgeven, wij moeten winnen door onze denkwijze. Dijkhuizen is innovatief en dat rijmt met de visie van de club. Hij heeft al eigen ideeën gepresenteerd en daar kunnen we veel van leren. Hij heeft het uitstekend gedaan bij Excelsior en wij geven hem de kans om hier ook tot zulke prestaties te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen