Oranje juicht na WK-debuut: "Het was echt 'beesten'"

7 juni 2015, 12:52

Voor het eerst neemt Nederland deel aan het WK vrouwenvoetbal en het debuut op het hoogste niveau leverde meteen drie punten op. Nieuw-Zeeland werd zaterdagavond (lokale tijd) met 1-0 verslagen, Lieke Martens maakte na een half uur de winnende goal. Daarna werd de winst op karakter veiliggesteld, zag captain Mandy van den Berg. Ze is trots op de manier waarop de Leeuwinnen voor elkaar door het vuur gingen.

In de tweede helft stond Oranje vrijwel continu onder druk, maar het hield stand. Dat gebeurde met vereende krachten. "Manon Melis is zo'n beetje de hele tweede helft als rechtsback aan het voetballen", verwijst Van den Berg bij KNVB-website OnsOranje.nl naar de manier waarop routinier Melis, een aanvalster, de ploeg in defensief opzicht bijstond. "We moesten vol aan de bak, maar dat was ook precies wat we verwacht hadden. De manier waarop we het met elkaar hebben gedaan is een heel groot compliment aan de groep."

"Het was 'beesten' vandaag", vult middenvelder Daniëlle van de Donk aan. "Roger (bondscoach Reijners, red.) heeft vanaf de kant niks anders geroepen dan 'volhouden en volhouden'. We werden meer onder druk gezet, maar we stonden compact. Ik ben trots op het team dat we dit vol hebben kunnen houden. De opluchting na het laatste fluitsignaal was groot. Iedereen was op zijn eind. Het was gewoon klaar", glundert de Brabantse.

Voor Van de Donk, Van den Berg en de andere Leeuwinnen was de wedstrijd een hele belevenis, tijdens de warming-up bleek al dat tienduizenden fans in het stadion zaten. "Het was toen al zo bijzonder, met al die mensen op de tribune. Toen we naar de kleedkamer liepen om ons klaar te maken voor de wedstrijd zeiden we tegen elkaar hoe geweldig het was, maar ook dat het nóg mooier kon worden. En dat is het ook geworden."

De volgende wedstrijd van Oranje is in de nacht van donderdag op vrijdag, tegen China. De Aziaten verloren hun eerste duel met 1-0 van Canada. Het gastland scoorde pas diep in blessuretijd, uit een strafschop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen