Verbeek haalt 'vergeten' Nando Rafael naar Bochum

23 juni 2015, 16:10

Na Giliano Wijnaldum trekt nog een speler met een verleden in Nederland naar VfL Bochum. Nando Rafael, afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, heeft een contract getekend bij de ploeg van coach Gertjan Verbeek. De 31-jarige international van Angola ligt tot de zomer van 2016 vast bij de Duitse club.

Rafael kwam in 1994, als 10-jarige jongetje, als vluchteling in Nederland terecht. Hij ontvluchtte Angola nadat zijn familie daar vermoord was en werd opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. Daar maakte de Afrikaan veel indruk, maar hij bleek niet over een geldige verblijfsvergunning te beschikken. Hierdoor moest Ajax de spits laten gaan en tekende hij in 2012 bij Hertha BSC, drie jaar later verkreeg hij de Duitse nationaliteit.

In 2005 vertrok Rafael bij Hertha BSC, sindsdien speelde hij voor Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, Fortuna Düsseldorf en het Deense Aarhus. Hij raakte in de vergetelheid en verdiende de afgelopen jaren zijn brood in China, bij Henan Jianye FC. Bij Bochum krijgt hij nu een nieuwe kans op de Duitse velden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen