Standard Luik strikt jongste coach ooit in JL-historie

8 september 2015, 09:06

Standard Luik heeft een nieuwe trainer gevonden. De Rouches hebben via de officiële clubkanalen wereldkundig gemaakt dat Yannick Ferrera de opvolger is van Slavoljub Muslin, die naar aanleiding van de teleurstellende seizoensstart ontslagen werd. De kersverse Standard-coach is pas 34 jaar en staat te boek als de jongste coach ooit in de geschiedenis van de Belgische Jupiler League.

Ferrera heeft een tweejarig contract getekend op Sclessin. Eerder in zijn carrière was de Belg met Spaanse ouders werkzaam als jeugdcoach bij Anderlecht en assistent-coach van Francky Dury bij KAA Gent. Via een dienstverband als assistent bij het Saoedische Al Shabab kwam hij in juli 2012 bij Charleroi terecht. Daar werd hij de jongste trainer in Jupiler League-historie. In februari 2013 nam hij ontslag bij de Waalse club, tweeënhalf jaar later komt hij dus bij de rivaal in Luik terecht. Tussentijds was hij de trainer van Sint-Truiden, waarmee hij kampioen werd in de Tweede Klasse.

Standard staat de afgelopen jaren bekend als een club met een drukbezet trainerskerkhof. Sinds 2008 stonden Michel Preud'homme, László Bölöni, Dominique D'Onofrio, José Riga, Ron Jans, Peter Balette (interim), Mircea Rednic, Guy Luzon en Ivan Vukomanovic en Muslin al voor de groep in Luik. Laatstgenoemde werd na vijf competitieduels en de Europese uitschakeling tegen Molde FK de laan uitgestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen