Ten Hag: "Wij willen op het veld uitstralen wat DiTo was"

27 november 2015, 17:13

De thuiswedstrijd die FC Utrecht komende zondag speelt tegen Heracles Almelo wordt een emotionele. Het duel in Stadion De Galgenwaard is gedoopt tot de David di Tommaso Memorial Match. Het is zondag exact tien jaar geleden dat de Fransman, destijds onder contract bij FC Utrecht, overleed in zijn slaap.

Assistent-trainer Jean-Paul de Jong nam vrijdag op de training het woord om de selectie te vertellen wie DiTo nu precies was. "David was een vriend én teamgenoot van Jean-Paul", zegt coach Erik ten Hag op de officiële website van FC Utrecht. "David di Tommaso is onlosmakelijk en prominent met FC Utrecht verbonden. Wij willen zondag op het veld uitstralen wat David was. Passie, positief zijn, een winnaar tot in je allerkleinste vezels."

FC Utrecht speelde in de afgelopen twee wedstrijden prima, maar verloor wel van PSV en NEC. "Natuurlijk is dat frustrerend", aldus Ten Hag. "Je moet jezelf belonen en dat hebben we in die wedstrijden niet gedaan. Dat heeft te maken met het te weinig benutten van kansen en consequent verdedigen."

"Ze zijn goed", omschrijft Ten Hag tegenstander Heracles. Zeven spelers die deel uitmaken van de Almelose selectie had de oefenmeester van FC Utrecht in het verleden bij FC Twente nog onder zijn hoede. "Ik ken Heracles Almelo heel erg goed. Ze zijn niet onverslaanbaar, hebben ook hun zwakke plekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen