Driessen voorziet Ajax-comeback: 'Dat heeft hij off the record een aantal mensen verteld'

23 april 2024, 11:14
Foto: © Talpa

Valentijn Driessen voorziet dat Erik ten Hag terug zou kunnen keren bij Ajax. De Amsterdammers zijn nog altijd op zoek naar een hoofdtrainer voor volgend seizoen, de chef voetbal van De Telegraaf ziet in off the record gedane uitspraken van de geschorste algemeen directeur Alex Kroes het bewijs dat een terugkeer van de huidige trainer van Manchester United nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

Ten Hag vertrok in de zomer van 2022 uit Amsterdam en is in Engeland bezig aan een teleurstellend seizoen. Afgelopen weekend ontsnapte hij met Manchester United aan een blamage in de halve finale van de FA Cup, toen zijn elftal een 0-3 voorsprong weggaf tegen Championship-club Coventry City, maar na strafschoppen alsnog aan het langste eind trok. Engelse media speculeren desondanks dat United aan het eind van het seizoen afscheid van Ten Hag gaat nemen, zijn mogelijke opvolger (Bayern München-trainer Thomas Tuchel) zou zelfs al benaderd zijn.

Artikel gaat verder onder video

In de online-rubriek Koffie met Valentijn van Vandaag Inside laat Driessen zijn licht schijnen op de trainerspositie in Amsterdam. "Alex Kroes zal toch weten of Ten Hag zin heeft om bij Ajax terug te keren na Manchester United? Off the record heeft hij een aantal keren aan mensen verteld dat hij graag wil wachten op Ten Hag. Dat zeg je niet als je weet dat hij toch 'nee' zegt."

Vervolgens wordt tegengeworpen dat Kroes sinds zijn geruchtmakende schorsing, die Ajax begin april aankondigde, voorlopig niets te vertellen heeft in de Johan Cruijff ArenA. "Nee, maar zijn lijn zouden ze volgen, Marijn Beuker en Kelvin de Lang. En Michael van Praag heeft natuurlijk gewoon hardop gezegd: 'We blijven werken in de lijn van Alex Kroes", stipt Driessen daarop aan. Ten Hag zou wel kunnen twijfelen over een comeback indien Kroes definitief geen functie meer krijgt bij Ajax. Daarover wordt duidelijkheid verwacht na de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van 21 mei aanstaande.

Bekijk hieronder de hele aflevering van Koffie met Valentijn. Vanaf minuut 18.00 wordt de mogelijke terugkeer van Ten Hag besproken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dick Advocaat is volledig overtuigd en ziet fantastische technisch directeur voor Ajax

Dick Advocaat weet wie Ajax moet benaderen om aan de slag te gaan als technisch directeur.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Met alle respect, maar het is armoedig van een Ajax om te hopen dat Ten Hag misschien weer terug zal komen. Ten Hag bracht Ajax niet verder dan een mislukte halve finale. Daarnaast had Ajax toen de wind mee door de kwalitatieve sterke selectie van dat moment. Ten Hag was af en toe ook eigen wijs door vast te houden aan spelers die op een bepaald moment niet voldeden: Blind, Veltman, Onana (Pasveer was beter). Ook waren de momenten van zijn (te late) wissels vaak om je aan te ergeren. Ajax zal nog steeds grote ambities hebben en dit hoort bij de historische status van de club. Ik vraag me alleen af waarom men bij Ajax steeds blijft hangen aan trainers van de 'inner circle' zoals Ten Hag, Bosz, waarom niet verder kijken dan dit groepje. Als je de trainershistorie van The Spurs, Arsenal, Chelsea bekijkt om maar enkele clubs er bij te halen dan kwamen daar ook relatief onbekende coaches aan het roer: Pochettino, Arteta, Ange di Postecogliou en nog enkele. In het verre verleden kwamen bij Ajax ook relatief onbekende coaches: Kovacs, Ivic aan het roer en met succes. Ajax zou bijvoorbeeld in de Scandinavische landen moeten gaan rondsnuffelen. En in ons land, misschien sla ik de plank helemaal mis, vind ik Meijer van NEC een trainer naar mijn hart, hij is een durfal en waarom ook niet hem een kans geven ? Hij is nieuw en komt sympathiek en ambitieus over.

CG
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dan blijf ik me afvragen welke (ca. 4) trainers wél veel beter zijn dan Bos en ten Hag. Welke zijn dat die Ajax anders persee moet gaan halen ????

Henk Postulart
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Leuk driesen om een artikel te schrijven maar daar blijft het ook echter bij! Denkt je nu echt dat ten hag na Ajax wilt die heeft best wel wat keuzes. Ik denk dat Ajax eerst kroes terug moet halen. dan een trainer en dan kijken voor leuke spelers. Maar goed hoeveel geld heeft Ajax om kwaliteit injecties te doen? Welke trainer zal in zo onrustige situatie in willen stappen? En waarom duurt het zo lang?

Dropkick
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ja maar , is het nou Potter of is het Ten Hag ....of toch Arvelaatste , nee het word Xavi maar oh nee , dan zal het wel Alex Pastoor worden BLA BLA BLA , ohh wacht ik ben v Bommel nog vergeten 😟

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen