Engeland begint te geloven in titel Leicester City

8 februari 2016, 10:36

Iedereen denkt steeds 'het zal nu toch wel een keer mis gaan', maar het sprookje van Leicester City blijft maar voortduren. Dankzij een verbluffende en overtuigende 1-3 overwinning bij Manchester City staan The Foxes zelfs vijf punten los in de Premier League. De stuntploeg van manager Claudio Ranieri heeft nog dertien hordes te nemen, maar in Engeland begint men al serieus rekening te houden met een landstitel voor Leicester.

Topclubs als Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool en Arsenal smijten met miljoenen ponden, maar Leicester is dit seizoen de ploeg waar het om draait in de Premier League. Met Riyad Mahrez (veertien goals) en Jamie Vardy (achttien goals) als absolute smaakmakers en een ijzersterk collectief verbaast de bescheiden equipe vriend en vijand in Engeland. De winst in het Etihad Stadium heeft ervoor gezorgd dat de buitenwacht Leicester als een van de titelfavorieten beschouwt.

Leicester-manager Ranieri, de grote architect achter het succes, blijft ondanks de schitterende prestaties rustig. "We spelen zonder druk, want wij hoeven geen kampioen te worden. We moeten ervan genieten. Ik wil tot het einde van april wachten, want ik weet dat de laatste wedstrijden heel zwaar zijn."

Ranier doelt hiermee op het slopende eindprogramma, met wedstrijden tegen Manchester United (uit), Everton (thuis) en Chelsea (uit). De eerste test vindt komende zondag echter plaats: de uitwedstrijd tegen Arsenal, dat vijf punten achter de sensationele koploper staat.

[photo,94434,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen