KNVB spreekt zich maandag uit over FIFA-verkiezing

12 februari 2016, 17:01

De KNVB maakt komende maandag kenbaar op welke kandidaat het zal gaan stemmen bij de verkiezing voor het voorzitterschap bij de FIFA. Eerst worden de programma's van de diverse kandidaten nog besproken op een vergadering van het bondsbestuur, bestaande uit een afvaardiging uit het amateur- en betaald voetbal.

Het is niet helemaal duidelijk op wie de KNVB zal stemmen in de verkiezing van de FIFA, maar het lijkt erop dat het Gianni Infantino of Jérôme Champagne wordt. "Het is algemeen bekend dat de KNVB vindt dat FIFA moet hervormen. KNVB wil een eerlijke, moderne en transparante FIFA. De plannen in de campagne voor het FIFA-presidentschap van Michael van Praag in 2015 vormen voor het bondsbestuur dan ook een fundament in het bepalen welke presidentskandidaat de steun van de KNVB krijgt", zo klinkt het op de bondswebsite.

De FIFA-presidentsverkiezing vindt plaats op vrijdag 26 februari. Naast Infantino en Champagne zijn Prins Ali Al Hussein, Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa en Tokyo Sexwale kandidaat om de opvolger van Sepp Blatter te worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen