Fortuna Sittard geeft aandelen uit om club te redden

Jw
21 februari 2016, 14:56

Fortuna Sittard verzint van alles om de club te behoeden van de ondergang. De noodlijdende Limburgers moeten voor het eind van deze maand 900.000 euro ophalen en willen dat doen door aandelen uit te geven. Eerder werd al bekend dat de clubleiding in gesprek is met potentiële geldschieters. 

"In totaal wil de club 25.000 aandelen van € 36 per aandeel uitgeven. Het aan de man brengen van aandelen is onderdeel van het revitaliseringsplan 'Schouders onder Fortuna'. De uitgifte van aandelen versterkt direct de financiële positie van Fortuna Sittard en is bedoeld om het voortbestaan van Nederlands eerste profclub op korte termijn te garanderen. In fases 2 en 3 volgen het organisatorisch op orde brengen van de club en het verbeteren van het voetbalproduct. Zodra de liquiditeitspositie van Fortuna op orde is, ligt daar de prioriteit voor komend seizoen en de seizoenen daarna", laat Fortuna Sittard zondagmiddag weten. 

Het geld dat door de nieuwe juridische constructie beschikbaar komt, is dus puur bedoeld als ontsnappingsroute om een faillisement te voorkomen. Op sportief gebied gaat het met een zeventiende plaats in de Jupiler League ook al niet best met Fortuna Sittard. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen