Marseille dacht vorig jaar aan samenwerking met Cruijff

1 juni 2016 – Afgelopen zomer startte Olympique Marseille aan de zoektocht naar een vervanger van coach Marcelo Bielsa. De club uit Zuid-Frankrijk dacht verrassend genoeg aan een samenwerking met Johan Cruijff, het voetbalicoon dat op 24 maart overleed aan de gevolgen van longkanker.

Marseille dacht vorig jaar aan samenwerking met Cruijff

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft France Football woensdagochtend onthuld. Het claimt dat Marseille in de zomer van 2015 via agent Karim Aklil contact opgenomen heeft met Todd Beane, manager van de Cruyff Foundation en schoonzoon van de legendarische nummer 14. Beane heeft dat bevestigd. "Ja, ik heb inderdaad met de heer Aklil gesproken over een mogelijke samenwerking. Er waren twee opties: in een nieuwe managementstructuur werken aan het eerste team of werken aan een project dat de structuur en ontwikkeling van de club op meerdere niveaus zou verbeteren, zoals Johan dat ook als coach heeft gedaan bij Barcelona. Direct contact met Marseille was er echter niet", aldus Beane.

Dit bevestigt Aklil ook tegenover FF. "In de zoektocht naar een opvolger van Bielsa heb ik het met Stéphane Courbis (zaakwaarnemer, red.) over de interesse van Johan Cruijff gehad", stelt de agent. Courbis had regelmatig contact met Marseille-voorzitter Vincent Labrune, die het verhaal ook bevestigt. "Ja, er is met Johan Cruijff gesproken afgelopen zomer", aldus Labrune. Het balletje ging niet rollen, tot spijt van Aklik. "Ik was van plan om een ??ontmoeting met Cruijff te organiseren. Labrune zei tegen Courbis dat het een goed idee was om hem algemeen directeur te maken. En als Míchel (de uiteindelijke trainer, red.) niet zou komen, dat hij ook op de bank kon plaatsnemen."

Wegens de financiën was het sowieso lastig geweest om de komst van Cruijff te realiseren. "Het zat er niet in, we hadden geen kans. Toch had ik graag nog een keer wat met hem gedronken, om het over voetbal te kunnen hebben", aldus Labrune.

Reacties

Ligue 1

gerelateerd