Beugelsdijk kopt ADO naar koppositie tegen Excelsior

19 augustus 2016, 22:23

ADO Den Haag heeft op bezoek bij Excelsior de sterke lijn doorgezet. Het won met 2-1 en mag zich, in ieder geval voor even, koploper van Eredivisie noemen. En dat werd gevierd, nadat er een achterstand goedgemaakt moest worden.

De sfeer op Woudestein was vrijdagavond uitstekend. Niet geheel onbegrijpelijk als we kijken naar de ranglijst. Alleen Feyenoord begon het seizoen na twee duels sterker dan ADO en Excelsior, die ook meteen de volle buit pakten. Die prestatie is al knap, maar als je dan ook nog eens de koppositie kan overnemen, wil je die kans natuurlijk niet laten glippen.

Zo dacht Excelsior er dan ook over. Met een iets minder doelsaldo dan ADO wist de thuisploeg dat het moest winnen om bovenaan te komen. De Rotterdammers gingen meteen op zoek naar de 1-0 met de snelheid voorin van Fredy Ribeiro, Nigel Hasselbaink en Stanley Elbers. Op het middenveld verdeelden Ryan Koolwijk en Luigi Bruins telkens moeiteloos het spel.

Het leidde nog voor de pauze voor de verdiende gelijkmaker: na goed doorzetten van rechtsback Jose San Roman schoot Kastaneer overtuigend raak in de korte hoek. Ook al bleef Excelsior een paar aardige kansen creëeren via Hasselbaink en Bruins, de goal gaf ADO vertrouwen. Twintig minuten voor tijd kopte Tom Beugelsdijk de derde en laatste treffer van de avond binnen: 1-2.

Dankzij de nipte zege pakt ADO de koppositie. Volgende week komt Heracles op bezoek, terwijl Excelsior afreist naar De Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen