'KNVB komt in zoektocht naar assistent uit bij Landzaat'

12 september 2016, 07:42

De KNVB is na het vertrek van Dick Advocaat en de aanstaande exit van Marco van Basten naarstig op zoek naar een nieuwe assistent-bondscoach en zou in deze zoektocht hebben aangeklopt bij Denny Landzaat. De 40-jarige oud-middenvelder is door technisch directeur Hans van Breukelen benaderd om de vacante positie in te vullen.

Dat meldt De Telegraaf, dat claimt dat Landzaat wel openstaat om assistent van bondscoach Danny Blind te worden bij het Nederlands elftal. De voormalig international is momenteel trainer in de jeugd van AZ, waar hij het onder 17-team onder zijn hoede heeft. De 38-voudig international van Oranje (één goal) beschikt nog niet over het trainersdiploma Coach Betaald Voetbal.

Landzaat is in beeld om tweede assistent van Blind te worden en zou daarmee de opvolger van de naar Fenerbahçe vertrokken Advocaat worden. Eerder was Ruud Gullit de aangewezen kandidaat om deze functie te bekleden, maar door een ongelukkige handelswijze van Van Breukelen ketste een deal met de tv-analyticus af. AZ wil Landzaat graag behouden, maar omdat het gaat om het tweede assistentschap, lijken beide banen gecombineerd te kunnen worden.

Landzaat speelde tijdens zijn carrière in het shirt van Ajax, MVV, Willem II, AZ, Wigan Athletic, Feyenoord en FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen