Robinho: "Brazilië kan van iedereen verliezen"

20 mei 2006, 14:54

Nu voetbalfans over de hele wereld begonnen zijn met het invullen van voorspellingen voor het WK, is de centrale vraag: wie schakelt Brazilië uit? De titelverdediger is de absolute topfavoriet voor het toernooi. Slaagt Brazilië er in om de favorietenrol waar te maken, of struikelt het land in haar tocht naar eeuwige roem? "Het zou een enorme teleurstelling zijn als we de finale níet halen", blikt aanvaller Robinho vooruit op het mondiale eindtoernooi.

Robinho brak dit seizoen bij Real Madrid definitief door in het Europese voetbal, maar moet door de moordende concurrentie tijdens het WK vermoedelijk op de bank beginnen. Met mannen als Ronaldo en Adriano in de selectie kan de Braziliaanse bondscoach Carlos Alberto Parreira het zich permitteren om de spits van Real Madrid op de bank te houden. 

Robinho

Robinho

Toch zit er volgens Robinho ook een keerzijde aan de medaille. "Ik vind dat je alleen voor een wedstrijd kan spreken over een favoriet, als de wedstrijd eenmaal begint kunnen alle voorspellingen en dergelijke de prullenbak in. Het is dan puur elf tegen elf. We zijn er ons van bewust dat we niet alleen van iedereen kunnen winnen, maar zeker ook van iedereen kunnen verliezen. Het zal voor ons cruciaal worden om met beide benen op de grond te blijven."

Volgens Robinho is Brazilië dan ook niet de enige favoriet voor de wereldtitel. "Je hebt ook landen als Duitsland, Engeland en Argentinië. Dat zijn allemaal landen die altijd goed voor de dag komen op grote toernooien en bovendien heeft Duitsland het thuisvoordeel", zegt de jonge aanvaller op de website van de FIFA.

"Mijn persoonlijke doel is in ieder geval om wereldkampioen te worden", is de duidelijke taal van de ambitieuze aanvaller. "Waar ik verder nog van droom? Ik zou heel graag nog eens speler van het toernooi worden op een WK", aldus de pas 21-jarige aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen