Southgate blijft wellicht aan als bondscoach Engeland

26 oktober 2016, 16:25

Het is de verwachting dat de voetbalbond van Engeland na de komende interlands op zoek gaat naar een nieuwe bondscoach, maar men moet er ook niet raar van opkijken als er voor interim-trainer Gareth Southgate gekozen zal worden. FA-directeur Martin Glenn beschouwt de oefenmeester als een waardige kandidaat voor de klus.

Zelfs als Engelse ploeg haar volgende twee wedstrijden verliest, kan Southgate volgens Glenn nog wel worden aangesteld als permanente bondscoach. Na het bondscoachschap bij Jong Engeland werd hij na het vertrek van Roy Hodgson en Sam Allardyce naar voren geschoven naar de Engelse hoofdmacht. Aanvankelijk voor vier wedstrijden, maar misschien dus nog wel voor veel meer duels.

Engeland speelt op 11 november de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland en oefent vier dagen later tegen Spanje. Ondertussen denken veel mensen dat Southgate de grote favoriet is om de uiteindelijke bondscoach te worden. "Ik weet niet of hij de favoriet is, ik ga niet reageren op de verwachtingen van anderen", zegt Glenn tegen Sky Sports.

"Hij heeft het team voor vier wedstrijden onder zijn hoede, tot de interland tegen Spanje. Daarna hebben we geen wedstrijd tot maart (tegen Duitsland, red.), dus hebben we genoeg tijd om na te denken", stelt Glenn verder. "Maar Gareth is een prima kandidaat. Hij weet hoe het internationale voetbal werkt en heeft al goed werk verricht bij Jong Engeland. Hij wil het ook bij de hoofdploeg laten zien. Zelfs als de komende duels teleurstellend verlopen, blijft hij een goede kandidaat. Een manager beoordeel je niet aan de hand van één of twee wedstrijden", besluit de FA-directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen