Succescoach Löw blijft Duitse bond tot 2020 trouw

31 oktober 2016, 13:04

De gouden formule van de Duitse voetbalbond blijft voorlopig intact. Succescoach Joachim Löw, die al sinds 2006 de scepter zwaait bij Die Mannschaft, heeft vandaag (maandag) een nieuw contract getekend bij de bond met een looptijd tot 2020. De oude verbintenis van de oefenmeester liep na het WK van 2018 af.

Löw werd in 2014 assistent-trainer van bondscoach Jürgen Klinsmann en nam het stokje in 2006 over van laatstgenoemde. Sindsdien zat hij bij 141 wedstrijden (94 zeges) op de bank bij Duitsland. Zijn grootste succes was het winnen van het WK in 2014. "Ik heb altijd gezegd dat we ons geen betere bondscoach kunnen wensen dan Joachim", looft bondsvoorzitter Reinhard Grindel de oefenmeester in het statement op de website van de DFB.

"Hij leidt de ploeg op een goede manier en er is veel vertrouwen dat we onze wereldtitel in Rusland gaan verdedigen. Door dit nieuws kunnen we ons weer volledig op het sportieve focussen en zijn de geruchten voorbij. We hebben veel vertrouwen in onze toekomst met Joachim."

Löw is op zijn beurt zeer te spreken over zijn band met het bestuur van de bond. "Ik ben de bond zeer dankbaar voor hun vertrouwen", zegt de 56-jarige trainer. "Er heerst veel vertrouwen in elkaar en we kijken er naar uit om op het WK weer succes te hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen