Robben alleen tegen Luxemburg, Promes groot vraagteken

4 november 2016, 12:47

De namen van Arjen Robben en Quincy Promes pronken op de 25-koppige selectie van het Nederlands elftal, maar bondscoach Danny Blind plaatste vrijdagmiddag op de persconferentie kanttekeningen bij het tweetal. Robben meldt zich pas na de vriendschappelijke interland tegen België (9 november) bij Oranje en zal alleen tegen Luxemburg (13 november) spelen, terwijl Promes wegens enkelklachten een groot twijfelgeval is voor beide duels.

"Ik heb veelvuldig contact gehad met Robben. Het gaat goed met hem, dat is ook bekend bij iedereen. Maar ik heb met hem en zijn club besproken dat hij alleen inzetbaar zal zijn tegen Luxemburg", sprak Blind over zijn aanvoerder. "In het weekend is hij gewoon inzetbaar voor Bayern en daarna gaat hij eerst het programma volgen zoals hij dat gewend is na een wedstrijd. Daar voelt hij zich prettig bij. Woensdag meldt hij zich rond de wedstrijd tegen België en daarna sluit hij aan, in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Luxemburg. Ik begrijp de keuzes in zijn situatie. Hij moet er een balans in vinden. Maar zijn kwaliteiten zijn bekend en zijn basisplaats tegen Luxemburg is daarom logisch."

Blind ging ook in op de fysieke gesteldheid van Promes. "Hij heeft een enkelblessure meegenomen uit de wedstrijd tegen Frankrijk. Daarna heeft hij wel weer bijna negentig minuten gespeeld tegen CSKA Moskou. Daar is hij goed uitgekomen, maar op de training heeft hij toch weer een moment gehad met dezelfde enkel. De kans dat hij niet inzetbaar is tegen België, is heel groot. En de kans dat hij niet kan spelen tegen Luxemburg, is erg groot. Hij kan van het lijstje af gaan."

De selectie van Oranje kent slechts 25 spelers. Mogelijk wordt dit aantal nog gereduceerd. "We hebben wat probleempjes met spelers die geblesseerd of op de weg terug zijn. Dat komt door het drukke programma", aldus Blind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen