De Leeuw geniet volop: "Het leven in Amerika is mooi"

22 november 2016, 19:06

Michael de Leeuw is blij dat hij in januari 2016 de overstap maakte van FC Groningen naar Chicago Fire. Met zijn huidige club is de aanvaller actief in de MLS. De Leeuw geniet naar eigen zeggen met volle teugen van het avontuur.

"Het leven in Amerika is mooi en Chicago is een topstad. Elke keer als ik terugkom van de training en ik zie de skyline van de stad in de verte weer opdoemen, dan vind ik dat mooi. En 's avonds met al die lichtjes helemaal. Ik heb dat natuurlijk inmiddels al heel vaak gezien, maar het blijft iedere keer weer bijzonder", vertelt De Leeuw aan Dagblad van het Noorden.

De Leeuw heeft een aardig gevoel overgehouden aan zijn debuutseizoen in de Verenigde Staten. Chicago eindigde echter onderaan de ranglijst. "Wij hebben in totaal, ik geloof 33 punten gepakt en 26, 27 daarvan in eigen huis. In onze uitwedstrijden hadden we meestal niks te vertellen. Dan kregen we vaak niet meer dan drie kansen."

Spits

"In de eerste acht, negen wedstrijden heb ik in de spits gespeeld. Dat was lastig. Daar moet je met de ploeg die wij hadden eigenlijk een sterke jongen hebben staan, maar ik ben geen kapstokspits. Na die eerste acht, negen wedstrijden kwam ik op tien te staan en kon ik met mijn drive wel een aantal doelpunten maken. In achttien wedstrijden heb ik zeven goals gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen