Dortmund en Bayern winnen

20 september 2005, 22:49

Bert van Marwijk heeft weer eens een zege geboekt met Borussia Dortmund. Enkele dagen na de nederlaag tegen Werder Bremen (3-2) zag de oefenmeester zijn elftal met 2-0 winnen van Arminia Bielefeld. Ook lijstaanvoerder Bayern München pakte dinsdagavond weer drie punten. De ploeg van Roy Makaay won met 0-1 bij Eintracht Frankfurt.

Op de zege van Borussia Dortmund was niks af te dingen. De Borussen waren in eigen Westfalenstadion duidelijk een maatje te groot voor het bescheiden Bielefeld. De Tsjech Jan Koller opende halverwege de eerste helft de score voor Dortmund, waarna Ebi Smolarek vlak voor tijd de allesbeslissende 2-0 liet aantekenen. Door deze zege maakt Dortmund inmiddels weer deel uit van het linkerrijtje van de Duitse Bundesliga. Voor Smolarek betekent zijn doelpunt overigens alweer zijn vijfde treffer van het seizoen.

Bayern München lijkt na zes wedstrijden alweer op rozen te zitten. De ploeg van Felix Magath won door een laat doelpunt van Guererro met 0-1 bij Eintracht Frankfurt, terwijl concurrent Werder Bremen met 2-1 onderuit ging tegen Borussia Mönchengladbach. Bremen kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van ex-Ajacied Jelle van Damme, maar in de tweede helft trok Gladbach alsnog de winst naar zich toe. Bij Mönchengladbach stond Niels Oude Kamphuis de hele wedstrijd in het veld.

Ook een andere Nederlander, Kevin Hofland, pakte drie punten met zijn VfL Wolfsburg. Mede dankzij Hofland won Wolfsburg de uitwedstrijd tegen Hannover knap met 2-4. Mike Hanke scoorde tweemaal voor Wolfsburg, Brdaric deed hetzelfde namens Hannover.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen