Roda en Utrecht ploeteren in Kerkrade naar gelijkspel

17 december 2016, 20:27

Roda JC en FC Utrecht hebben in hun onderlinge confrontatie het voetbaljaar 2016 afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel. FC Utrecht wist na twee minuten spelen wel tot scoren te komen, maar scheidsrechter Allard Lindhout keurde een op het oog glaszuiver doelpunt van Willem Janssen af. In de 88 minuten die volgden, maakten beide ploegen er een bijzonder armetierige vertoning van en kregen ze allebei het puntje dat ze verdienden, ondanks enkele behoorlijke kansen die aan beide kanten nog genoteerd konden worden.

De thuisploeg wist zelfs met opportunistisch voetbal voor het meeste doelgevaar te zorgen. Halverwege de eerste helft kreeg Nestoras Mytides een opgelegde kopkans uit een fraaie voorzet van Ard van Peppen, maar de Cyprioot kopte voorlangs. David Jensen voorkwam nog dat Martin Milec met een doorgeschoten bal aan de haal ging en Abdul Ajagun claimde op slag van rust een strafschop na een licht duwtje van Ramon Leeuwin.

Een kwartier voor tijd was FC Utrecht opeens bijzonder dicht bij een voorsprong. Na een vrije trap van Yassin Ayoub, kwamen eerst Nacer Barazite en vervolgens Van der Maarel in scoringspositie, maar Benjamin van Leer pakte uit met een serie uitstekende reflexen. Aan de andere kon Ajagun nog maar eens een keer aanleggen, maar wederom raakte hij de bal verkeerd.

Ondanks de bleke remise van vanavond, sluit FC Utrecht het kalenderjaar 2016 af met een plek in de subtop van de Eredivisie, terwijl het in de eerste vier wedstrijden van het seizoen slechts één punt bij elkaar wist te voetballen. Roda JC speelde alweer voor de tiende keer dit seizoen gelijk en blijft onder de degradatiestreep hangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen