"Iran heeft exceptioneel goede ploeg"

24 mei 2006, 13:19

Iran is één van de ploegen op het WK waar relatief weinig over bekend is. De Aziaten doen pas voor de derde keer mee aan een mondiaal eindtoernooi en kunnen dan ook niet buigen op een grote voetbalhistorie. Dat wil echter niet zeggen dat het land komende zomer niet voor een verrassing kan zorgen. Sterker nog, de Iranezen kijken vol vertrouwen uit naar het WK. "We hebben nog niet eerder zo'n sterke ploeg gehad."

Het elftal van Iran draait vooral om drie spelers die uitkomen in de Bundesliga, de Duitse competitie. Het gaat om Ali Karimi (Bayern München), Vahid Hashemian (Hannover) en Mehdi Mahdavikia (Hamburger SV). Dat kan een soort thuisvoordeel opleveren, denkt het trio. "Het is natuurlijk een voordeel dat wij in Duitsland spelen, we kennen het land en de stadions", zegt Mahdavikia op FIFAWorldCup.com. 

{image[240475][right-half][]}Mede dankzij dit halve thuisvoordeel hoopt Iran in Duitsland op een stunt. "Ik vind dat we een ontzettend sterke ploeg hebben, die op een enkele uitzondering na ook nog eens bijzonder jong is", zegt Ali Karimi. "We hebben een exceptioneel talentvolle en goede ploeg. Dit is zonder twijfel de beste ploeg die Iran ooit gehad heeft."

"Ons minimale doel is dan ook om de tweede ronde te bereiken", gaat Karimi verder. "Ik zeg niet dat het eenvoudig zal worden, maar we gaan er voor. We zitten in een zware groep, maar we willen tijdens het WK laten zien wat we kunnen." Mahdavikia: "Wij Iranezen hebben niets te vrezen, we zijn geen favoriet in een groep met Mexico en Portugal. We zijn er in ieder geval helemaal klaar voor, we willen tijdens het WK het beste in onszelf naar boven halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen