ADO-PEC Zwolle is nog niet de wedstrijd van het jaar

20 januari 2017, 13:57

Vorig jaar, op 19 februari, won PEC Zwolle dankzij schitterende doelpunten van Rick Dekker en Lars Veldwijk met 0-2 bij ADO Den Haag. De huidige nummer zestien van de Eredivisie hoopt dat kunstje bijna een jaar later, zonder het bovengenoemde tweetal, te kunnen herhalen. Met ADO treft de ploeg van coach Ron Jans wel een getergde tegenstander.

Petrovic: "Niet de wedstrijd van het jaar"

Mocht ADO in het eigen stadion verliezen van PEC, dan komt de Zwolse opponent op gelijke hoogte. "Het is een natuurlijk een enorm belangrijke wedstrijd. Maar het is nou niet 'de wedstrijd van het jaar'. Dat gaat te ver, omdat we nog veel wedstrijden voor de boeg hebben dit seizoen. Als je zaterdag wint, heb je wel twintig punten en daarmee maak je een gat met de onderste regionen van de ranglijst. En je hebt steeds minder wedstrijden, waardoor het voor de tegenstanders moeilijker wordt ons in te halen. De druk ligt bij zowel ons, als Zwolle", vindt Petrovic.

Jans: "Nog geen finale"

Trainer Jans weet wat zijn ploeg omhoog kan helpen: een succesje. "Resultaten helpen zó veel om dat gevoel in vertrouwen en nog beter voetbal om te zetten. Dus dat moet gebeuren morgen", zegt de keuzeheer, die het met Petrovic eens is dat ADO-PEC niet de wedstrijd van het jaar is. "Er zullen nu wel weer trainers die zeggen 'er zijn nog zestien finales'. Maar dat wordt al jaren geroepen. Je moet niet denken dat er zestien wedstrijden voor het einde al een beslissing valt. Maar het is wel een heel belangrijke wedstrijd en het zou mooi zijn als we na deze wedstrijd qua punten gelijk staan met ADO."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen