Lampard kondigt na 21 jaar profvoetbal afscheid aan

2 februari 2017, 12:11   Bijgewerkt: 2 februari 2017, 12:17

Er is duidelijkheid ontstaan over de toekomst van de spelerscarrière van Frank Lampard: deze komt er niet meer. De 38-jarige Engelsman heeft aangekondigd dat hij zijn kicksen aan de wilgen heeft gehangen. De oud-speler van onder meer Chelsea en de nationale ploeg van Engeland vertrok deze winter bij New York City FC en heeft nu via Instagram bevestigd dat hij stopt.

Lampard was maar liefst 21 jaar profvoetballer van beroep, waardoor er een einde komt aan een tijdperk. "Ik heb besloten dat het moment is gekomen om te stoppen als profspeler. Hoewel ik een x-aantal veelbelovende aanbiedingen heb ontvangen, is het tijd om een nieuw hoofdstuk te beginnen in mijn leven. Ik ben zeer trots op mijn carrière en de prijzen die ik gepakt heb. Ik heb meer dan honderd interlands gespeeld en heb in mijn loopbaan meer dan 300 doelpunten gemaakt", schrijft Lampard, die meerdere mensen en clubs bedankt in zijn 'afscheidsbrief'.

In 1996 debuteerde Lampard bij West Ham United in het betaalde voetbal. Bij Chelsea maakte hij later écht naam in het voetbal. In de dertien jaar dat de middenvelder op Stamford Bridge voetbalde, vierde hij zijn hoogtijdagen en grootste successen. Na zijn prachtige periode bij Chelsea sloot hij zich nog aan bij Manchester City en New York City FC. Lampard won onder meer de Champions League (2012), drie Engelse landstitels (2005, 2006 en 2010) en vier FA Cups (2007, 2009, 2010 en 2012).

Lampard gaat zich nu bij de Engelse voetbalbond FA storten op het behalen van zijn trainerspapieren, zo geeft hij zelf aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen