Ten Hag eist reactie, PEC Zwolle tankte vertrouwen

17 februari 2017, 19:14

Erik ten Hag, de trainer van FC Utrecht, vindt dat zijn elftal zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle iets goed te maken heeft. De Domstedelingen verloren vorige week met 3-0 bij PSV en over het spel van zijn team in de tweede helft was Ten Hag behoorlijk ontevreden. 

"Als je ambitie hebt, kán dat niet. Ik eis een reactie van de spelers, morgen tegen PEC Zwolle", aldus Ten Hag op de clubwebsite. "En dan niet één helft, maar de volle negentig minuten. Verklaringen voor ons matige spel de tweede helft in Eindhoven? Dat is zoeken naar excuses. De feiten zijn: we verdedigden passief na rust en we vielen zonder plan en naïef aan. Er was geen gif meer. Er viel wat te halen in Eindhoven, maar wij hebben het laten liggen."

"We waren competitief. In de eerste helft speelden we uitstekend, na de rust maakten wij veel fouten. Met een betere mentaliteit hadden we resultaat kunnen halen", vervolgt Ten Hag. "We moesten tot oplossingen komen. De selectie is zo samengesteld dat we die voor handen hadden. Hoe de zaken zich vanaf nu verder uitkristalliseren, gaan we de komende dagen zien." Achter het meespelen van Nacer Barazite tegen PEC Zwolle staat een vraagteken.

Jans: "Het zag er best aardig uit"

Door zeges op Sparta en NEC klom PEC Zwolle in de laatste twee weken naar de dertiende plaats. "We hebben toch wel vertrouwen getankt, want het zag er best aardig uit", zegt trainer Ron Jans tegen PEC Zwolle TV. De voormalig bekerhouder speelde dit seizoen al twee keer tegen FC Utrecht. In de beker stond PEC Zwolle lang met 1-0 voor, maar door twee late tegengoals, waaronder een penalty in de extra tijd, ging het toch mis (1-2). In de competitie scoorde FC Utrecht eveneens in de toegevoegde tijd vanaf elf meter. Dat was toen de 1-1.

"In die wedstrijden was het verschil met FC Utrecht niet zo groot, dat willen we zaterdag graag weer laten zien", vervolgt Jans. De 1-1 was op 10 september, toen FC Utrecht nog anoniem in het rechterrijtje stond. Inmiddels is het de nummer vijf van Nederland. Jans: "Na het eerste duel heb ik al gezegd dat FC Utrecht nog veel hoger zou komen te staan. Erik ten Hag verricht er heel goed werk. Ze spelen toch iets anders, maar elke speler voert zijn taken uit, ook als er een andere speler speelt. Tactisch hebben ze meerdere mogelijkheden, dus dat is soms best lastig. Al hadden we niet zozeer problemen met de tactiek, maar wel met momenten in de slotfase."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen