Hiddink: "Zorgen dat spelers op hun tenen blijven lopen"

2 maart 2017, 10:30

Guus Hiddink vindt het jammer dat PSV niet voor een hattrick aan landstitels kan zorgen. De Eindhovenaren zijn door een 2-1 nederlaag bij Feyenoord al vroeg geëlimineerd in de titelrace en zijn ook al klaar in Europa en de KNVB Beker. Daardoor wordt het een verloren seizoen voor PSV, waarvoor het behalen van voorronde Champions League al een hels karwei zal worden.

Hiddink probeert zijn vinger te leggen op de zere plek bij PSV. "Ook als je de titel pakt, moet je goed naar de selectie kijken waar je eventueel spelers moet vervangen. Je moet wel zorgen, dat spelers op hun tenen blijven lopen en het gevoel hebben dat ze door de grote concurrentie moeten blijven presteren", zegt de meest succesvolle PSV-coach ooit volgens De Telegraaf.

Het doel om de tweede plaats alsnog te behalen zal een flinke klus worden voor PSV, verwacht Hiddink. "Het zal veel van de staf vergen. Aan de andere kant moeten spelers ook het eergevoel hebben om terug te vechten. PSV is wel de kampioen. Als je twee jaar kampioen bent geweest en je ligt er in februari al uit dan moet je ook in je eer en trots geraakt zijn. En ook om heel individueel egoïstische redenen moeten ze presteren. Of voor hun toekomst bij de club of om een mooie transfer te maken. Dat laatste kun je ook vergeten als je geen ambitie toont."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen