Bosz brengt Neres rustig en prijst Younes en De Ligt

3 maart 2017, 15:06

Op zijn perspraatje voor het uitduel met FC Groningen weidde Peter Bosz uit over twee vraagstukken bij Ajax. Komt miljoenenaanwinst David Neres al in aanmerking voor een basisplaats en wordt de basisopstelling tegen de nummers elf van de Eredivisie aangepast omdat Davinson Sánchez en Joël Veltman geschorst zijn in het uitduel met FC Kopenhagen?

Bosz gaat Neres rustig brengen, zo gaf hij aan. "Dat heb ik in het begin ook met Hakim Ziyech gedaan, onder meer door hem als rechtsbuiten op te stellen. Dan heb je het over iemand die Nederlands spreekt, mij volledig begrijpt, en al eerder in de Nederlandse competitie heeft gespeeld. Moet je nagaan hoe moeilijk het voor iemand van negentien uit Brazilië is", zo citeert de clubwebsite de trainer, die ook Davinson Sánchez rustig bracht. "Hem heb ik eerst in Jong Ajax laten spelen."

Bovendien is Bosz zeer te spreken over Amin Younes, een concurrent van Neres voor de positie van linksbuiten. "Ik vind hem de laatste vier wedstrijden echt goed spelen. Hij heeft constante dreiging. Weliswaar scoorde hij maar één keer, maar hij gaf ook een aantal goede voorzetten waarop andere aanvallers niet goed anticipeerden. Ik vind hem in goede vorm steken, dat zie je ook op de trainingen. Met name in de periode vlak voor de winterstop was het minder. Toen was hij boos en geïrriteerd, maar nu is hij weer de vrolijke jongen die hij altijd was."

Omdat Sánchez en Veltman geschorst zijn tegen Kopenhagen, zou Bosz voor andere verdedigers kunnen kiezen tegen Groningen, om ze zou ritme te laten opdoen. Dat gaat hij echter niet doen. "Ik beslis per wedstrijd wat ik doe. Dat vind ik de beste manier om in zo'n zware reeks spelers gefocust te houden. Als trainer probeer ik natuurlijk wel iets verder te kijken. Daarom speelt Matthijs de Ligt vanavond niet in Jong Ajax. Maar verder telt alleen de eerstvolgende wedstrijd", stelt Bosz, die zeer content is met De Ligt. "Het is een heel goede speler. Al heel volwassen en betrouwbaar in zijn spel."

Tot slot ging Bosz nog even in op Groningen. "Daar is echt veel veranderd. Zo'n acht of negen spelers die het begin van het seizoen nog hebben meegemaakt, zijn inmiddels vertrokken. Langzamerhand heeft Faber het elftal neer kunnen zetten en zijn ze beter gaan presteren. Eigenlijk net zoals Ajax. Ze zijn heel succesvol geweest in de omschakeling, maar ik vind dat ze voorop nu veel voetbal in de ploeg hebben", besluit Bosz, die hoogstwaarschijnlijk niet kan beschikken over Nick Viergever. Wellicht is Daley Sinkgraven er wel weer bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen