Dortmund dendert thuis over Benfica heen en bekert verder

8 maart 2017, 22:54

Borussia Dortmund heeft in eigen huis een 1-0 achterstand op Benfica weggewerkt, en heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Nadat Dortmund een vroege voorsprong te pakken had, had de ploeg het een periode erg lastig met de Portugese bezoekers. Twee snel opeenvolgende goals in de tweede helft zorgde er uiteindelijk voor dat Dortmund een soevereine overwinning boekte, en de eindstand werd uiteindelijk vlak voor tijd bepaald op 4-0.

Dortmund had in de heenwedstrijd met veel pech verloren van Benfica. In een wedstrijd waarin de Duitsers absoluut de overhand hadden, werd er met 1-0 verloren. Vooral sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang had niet zijn avond: hij miste meerdere kansen en schoot een penalty tegen keeper Ederson aan. In het eigen Westfalenstadion zinde Dortmund dus op wraak, en vooral Aubameyang zal revanchegevoelens gehad hebben.

Dortmund greep na een prachtige sfeeractie van de 'Gelbe Wand' direct het initiatief en zocht de aanval. Dit resulteerde binnen vijf minuten in de openingstreffer: Christian Pulisic kopte bij een corner de bal door, en uitgerekend Aubameyang knikte binnen bij de tweede paal. Zo hadden de Duitsers binnen vijf minuten het slechte resultaat van de heenwedstrijd weggepoetst, en had ook Aubameyang zijn doelpunt te pakken.

Dortmund bleef in de openingsfase de wedstrijd domineren, maar omdat Marc Bartra over kopte en Ousmane Dembélé over schoot bleef de schade voor Benfica beperkt. Na 25 minuten beet Benfica voor het eerst van zich af, na een mooie aanval loste Franco Cervi een schot dat voor Roman Bürki houdbaar bleek. Omdat Dortmund wat afzwakte was het hierna opnieuw Benfica dat gevaarlijk werd: de oude rot Luisão kopte na een vrije trap geheel vrijstaand in de handen van Bürki.

De thuisclub kwam dus met de schrik vrij, maar zag Benfica steeds sterker worden. Dembélé had vervolgens geluk dat hij door scheidsrechter Martin Atkinson gespaard werd. Na een gele kaart voor heftig reageren, had hij een minuut later zijn tweede geel verdiend. De jongeling begin een harde overtreding, maar mocht dus op het veld blijven staan. Er werden hierna tot de rust geen grote kansen gecreëerd, en dus zochten de ploegen met een 1-0 tussenstand de catacomben op.

Na rust was daar gelijk bijna de gelijkmaker: Cervi kreeg de bal zomaar voor zijn voeten en kon uithalen, maar het schot van de Argentijn kon nog maar net geblokt worden. Aan de andere kant maakte Aubameyang bijna zijn tweede van de avond, maar zijn omhaal ging net naast. Dit was het startsignaal van een stormachtige fase van Dortmund.

Die Borussen begonnen aan een adembenemend offensief, dat twee goals binnen twee minuten opleverde. Na een flitsende aanval had Ederson eerst nog een weergaloze redding op een poging van Aubameyang in huis, maar zijn ploeg kreeg de bal niet weg. Lukasz Piszczek bereikte vervolgens met een prachtige steekpass Pulisic, en de Amerikaan wist Ederson met een stiftje wél te passeren. Benfica was even de kluts kwijt en Dortmund drukte door: uit een voorzet van Marcel Schmelzer kon Aubameyang alsnog zijn tweede van de avond maken.

Benfica kwam deze klap niet te boven, en ook het inbrengen van aanvallers Jonas, Andrija Živkovic, en Raúl Jiménez sorteerde geen effect. Het werd zelfs nog 4-0: nadat Bartra eerder al op de paal kopte, was het Aubameyang die zijn hattrick complementeerde. 4-0 bleek ook de eindstand, en dus kan Dortmund zich opmaken voor de kwartfinales. Met het bij vlagen weergaloze spel van Dortmund kan de club als outsider voor de titel gezien worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen