Weinig PSV'ers bij Oranje: "Soms is extra rust ook lekker"

18 maart 2017, 11:52

Jeroen Zoet is de enige speler van PSV die het tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de duels met Bulgarije en Italië heeft geschopt. Luuk de Jong, Davy Pröpper en Bart Ramselaar vielen af na de voorselectie. Trainer Phillip Cocu maakt zich geen grote zorgen.

Cocu stelt tegenover Omroep Brabant dat hij niet weet waarom PSV'ers ontbreken bij Oranje. "Daarvoor moet je bij Danny Blind zijn. Ik maak de keuze niet, dat doe hij. Daarom is het voor mij ook niet relevant, ik heb er niet veel invloed op", zegt Cocu, die het zowel positief als negatief bekijkt. "Iedereen wil bij het Nederlands elftal zijn. Maar soms is wat extra rust ook lekker, al hebben we nu geen overvol schema."

Volgens Blind heeft het ontbreken van spelers van PSV ook te maken met de mindere vorm van de ploeg. "Ik neem aan dat hij niet alleen naar resultaten van het team kijkt, maar meer naar de spelers zelf", zegt Cocu, die de komende week met een behoorlijke groep kan trainen. "Normaal hebben we een klein groepje. Vaak trainen we dan samen met Jong PSV. Nu hebben we een grote groep. Dat is ook wel lekker, we kunnen nu met een redelijk voltallige groep trainen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen