Bosz blij en trots: "Dit was echt een bizarre wedstrijd"

3 mei 2017, 22:10

Peter Bosz was na afloop van de 4-1 overwinning op Olympique Lyon in de eerste halve finale van de Europa League enorm trots op zijn elftal. De trainer vond dat Ajax niet goed begon, maar de Amsterdammers herstelden zich prima. De trainer sprak na afloop van een bizarre wedstrijd.

"Ik ben natuurlijk enorm blij en trots. Lange tijd zag het hier niet naar uit want we begonnen dramatisch aan de wedstrijd. De eerste twee kansen gaan erin terwijl zij beter waren. Na rust hebben we het om weten te draaien", aldus Bosz na afloop tegenover RTL7. De trainer denkt niet dat zijn ploeg verrast werd door de speelwijze van Lyon. "We wisten van te voren dat ze druk gingen zetten. Dat betekent ook dat je zelf kansen krijgt. We wisten in het begin de vrije man niet te vinden en maakten het onszelf daardoor onnodig moeilijk. Het doelpunt hielp ons daar overheen."

Het zien van het de eindstand was ook voor de trainer nog wat onwerkelijk. "Ik heb de hele wedstrijd in mijn arm geknepen. Het had ook wel 12-5 kunnen wezen vandaag. Ik was wel blij dat de vierde er ook inging. Dit was een bizarre wedstrijd", stelt de trainer, die de tegentreffer als enige minpunt noemde. "Maar wij maken er liever één extra dan dat we een tegendoelpunt voorkomen. Dat hoort bij ons spel."

Ondanks de goede uitgangspositie beseft Bosz dat Ajax de finaleplaats nog niet binnenheeft. "Denk maar aan de wedstrijd tegen Schalke 04. We hebben ook gezien dat Lyon gewoon een goede ploeg is, ze zullen ons het heel lastig gaan maken. Ik durf zeker niet te stellen dat we al met een half been in de finale staan. Daar is Lyon gewoon te goed voor", besloot hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen